Wellness Salon Puritas
KOM TOT RUST ZOWEL LICHAAM ALS GEEST

Massage's 

Ontspanningsmassage

Een goede ontspanningsmassage kan zowel lichamelijk als geestelijk werken voor het behoud van een goede gezondheid. Uiteindelijk is de ontspanningsmassage bedoeld om los te komen van de dagelijkse stress in lichaam en geest, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn. Bij een goed uitgevoerde ontspanningsmassage is de ademhaling dieper, worden spieren en pezen soepeler, wordt het lichaam beter doorbloed, wordt de afvoer van afvalstoffen gestimuleerd en komt er rust in het hoofd.

Klachtgerichte massage

U kunt een deelgebied van het lichaam laten masseren, bijvoorbeeld rug, nek, schouders en hoofdhuid. Vooral bij stress of verkeerde houding, rug- en hoofdpijnklachten is dit aan te raden. Uiteraard is het ook mogelijk om het gehele lichaam te laten masseren. Rug, schouders, nek, hoofdhuid, armen, handen, benen achterzijde, benen voorzijde, voeten. De massage wordt uitgevoerd met massage-olie op de blote huid.


Hotstone- Coldstone Massage

Bij een Hotstone- Coldstone massage wordt afwisselend gebruik gemaakt van warme en koude stenen. De warme stenen zorgen ervoor dat bloed- en haarvaten zich verwijden, de bloedsomloop verbetert en afvalstoffen worden beter uit het lichaam afgevoerd. Dit in combinatie met koude stenen zorg ervoor dat de bloedvaten zich weer zullen vernauwen. De afwisseling van warm en koud zorgt voor een diepe ontspanning van lichaam en geest. De hotstone- coldstone massage is zeer geschikt voor mensen met vermoeide benen, spierpijnen, rug en nekklachten, slechte doorbloeding, vermoeidheid en/of hoofdpijnklachten. 

Dit mag absoluut niet als u zwanger bent !! 


Indiase Hoofdmassage

Veel mensen hebben regelmatig last van hoofdpijn, stress en spanning. Deze hopen zich op in het hoofd, nek en schouders. De blokkades opheffen door deze te masseren zorgt voor directe ontspanning. Tijdens de massage van schouders, nek en hoofdhuid wordt niet alleen voor ontspanning gezorgd, maar ook wordt de doorbloeding gestimuleerd waardoor de afvalstoffen makkelijker en sneller worden afgevoerd. 


Zwangerschapsmassage

De zwangerschapsmassage is de perfecte manier om als vrouw zich te helpen meer op haar gemak te voelen bij de veranderingen in haar lichaam. Verschillende klachten die tijdens een zwangerschap ontstaan, kunnen door de zwangerschapsmassage behoorlijk verminderd worden. Een zwangerschapsmassage helpt bij rugklachten, verminderde bloedcirculatie, hoofdpijn, misselijkheid, beenkrampen of vermoeide benen, oedeem en verminderde stoelgang.

Tijdens de massage ligt u op uw rug op een warmwater kussen welke gevuld is met water van ca. 40 graden. Tijdens de massage bewegen de handen en onderarmen van de masseur tussen het lichaam en het warm waterkussen. Om de massage vloeiend te laten verlopen wordt er gemasseerd met royale olie. 

Deze massage is ook uitermate geschikt voor iedereen die niet op zijn buik kan liggen. Denk hierbij o.a. aan mensen met rugklachten en ouderen.

 

Baby massage

Als je baby slecht slaapt of veel last heeft van krampjes kan een babymassage enorm helpen. Maar het is ook gewoon een fijne manier om tijd met je kind door te brengen en jullie band te versterken. Je baby een massage geven, is de perfecte manier om je kind te laten ontspannen. Maar het is niet alleen lekker ontspannend, de massage is ook goed voor de spierontwikkeling, de doorbloeding van de huid én stimuleert je baby’s zintuigen.

Effecten van de massage

Alle baby’s reageren anders op een massage. Sommige kinderen worden er erg actief van, anderen vallen meteen in slaap. Als je erachter bent hoe jouw baby reageert, kun je er dus bewust voor kiezen om de massage ’s ochtends of ’s avonds te geven.

voordelen van masseren :

Ook heeft babymassage een gunstige invloed op:

  • de ontwikkeling van de hersenen
  • de lichaamsgroei
  • de ademhaling
  • het immuunsysteem

Wanneer niet masseren?

Er zijn een aantal momenten waarop je je baby beter niet kunt masseren:

  • Als je baby last heeft van uitslag
  • Als je baby zich niet lekker voelt of koorts heeft
  • Binnen drie dagen na een vaccinatie

Bij deze massage, masseer je je baby zelf . Je krijgt dan les van de masseuse.

Let erop dat je baby niet net is gevoed, dan kan je baby misselijk worden en gaan spugen door de druk op zijn buik.


Medical Taping

Wat is medical taping?

Medical taping is een bepaalde manier van tapen waarbij je spieren worden ondersteund in hun functie.  Spieren zijn niet alleen nodig voor te bewegen maar zijn ook belangrijk voor lichaamstemperatuur, bloed- en lymfecirculatie.

De medical tape heeft een liftende werking op de opperhuid, waardoor er drukvermidering en meer ruimte voor de bloed- en lymfevaatjes is. Doordat de druk op de pijnreceptoren onde de opperhuid ook minder wordt, heb je door het tapen waarschijnlijk ook minder pijn. Verder kun je met medical tape gewoon bewegen doordat het elastisch is. 

Wanneer krijg je medical taping?

Je kunt medical taping in meerdere gevallen gebruiken. 

- spierblessures en verbeteren spierfunctie

- verminderen van ontstekingen of vochtophopingen

- corrigeren van lichaamshouding en bewegingsrichting

-ondersteunen van gewrichten

- behandelen van klachten door overbelasting (tennisarm, golfelleboog)

- opheffen belemmeringen in bloedcirculatie en lymfeafvoer

- verminderen van pijn

Hoe gaat medical taping in zijn werk?

Voordat je getapet wordt, wordt er waarschijnlijk aan je gevraagd om geen bodylotion op te smeren. Verder is het handig als er geen haar zit op de plek die getapet moet worden; dan plakt de tape beter.

De Medical tape kun je 3 tot 5 dagen laten zitten. Deze is namelijk anti-allergisch, ventilerend en huidvriendelijk. Je kunt er gewoon mee douchen. 

Bijwerkingen bij medical taping

Voor zover bekend zijn er geen bijwerkingen van de medical tape.